Gutui umplute cu carne
PrinteazaGutui umplute cu carne din: gutui, carne de vita, ou, zahar, faina, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 gutui
- 600 g carne tocată de vita
- 1 ou
- 5 linguriţe de zahăr
- 1 linguriţă făină
- 150 g unt
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Speli gutuile şi le tai câte un căpăcel la codiţă. Elimini pe cât se poate cotoarele şi seminţele. Căleşti carnea într-o linguriţă de unt, o potriveşti de sare şi piper, laşi să se răcească şi o amesteci cu oul.
Cu această compoziţie umpli gutuile, le pui căpăcelul şi le rumeneşti într-o cratiţă în untul rămas. Faci un sos din zahăr caramelizat peste care pui un pic de apă şi făina.
Torni sosul peste gutui, pui apă cât să le cuprindă pe 3/4 şi le dai la foc pe aragaz circa 10 minute. Apoi dai cratiţa la cuptor pentru o oră.
Pofta buna!