Gutui umplute cu crema de nuci si stafide

Printeaza

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide din: gutui, unt, miere, suc de portocale, miez de nuca, stafide, brânză mascarpone, coaja de lamaie, scorţi­şoară, baton de vanilie.

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide

Ingrediente:

  • 2 gutui mari
  • 20 g unt
  • 3 linguri miere
  • 200 ml suc de portocale
  • 80 g miez de nucă
  • 60 g stafide
  • 150 g brânză mascarpone
  • o linguriţă coajă de lămâie
  • 1/2 linguriţă scorţi­şoară măcinată
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare:

Speli bine gutuile le ştergi şi le tai în două. Scoţi cu atenţie sâmburii şi pui pe un platou jumătăţile de gutui. Amesteci untul cu o lingură de miere şi cu 3 linguri suc de portocale.

Ungi jumătăţile de gutui cu această compoziţie şi le aşezi într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Restul de suc de portocale îl torni în tavă. Introduci tava în cuptorul încins şi coci gutuite timp de 45 de minute, până se înmoaie.

Dacă mai este nevoie, poţi să mai torni în tavă suc de portocale sau apă. între timp, nu­cile tăiate mărunt le amesteci cu stafidele şi cu brân­za mascarpone, coaja de lămâie, restul de miere, scorţişoară şi cu batonul de vanilie tocat.

Scoţi tava din cuptor şi, peste fiecare jumătate de gutuie, pui crema de nuci, după care le mai dai la cuptor pentru 10 minute. Serveşti gutuile după ce s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.