Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]
Gutui umplute cu nuca si cirese
PrinteazaGutui umplute cu nuca si cirese din: gutui, miere, miez de nucă, cireşe confiate, fructe uscate asortate, rom, scorţişoară, cuişoare, anason stelat
- 4 gutui medii
- 4 linguri miere
- 200 g miez de nucă
- 200 g cireşe confiate
- 400 g fructe uscate asortate
- 50 ml rom
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/4 linguriţă cuişoare măcinate
- 4 bucăţi anason stelat
Mod de preparare:
Se inmoaie in rom fructele uscate si ciresele confiate, timp de cca 24 de ore. Se taie in doua gutuile si se golesc de cotoare.
Intr-un bol, se amesteca fructele confiate scurse si taiate felii cu miezul de nuca pisat si mirodenii.
Se toarna miere si se amesteca bine. Se umplu gutuile cu acest amestec si se coc cca 1 ora, in cuptorul incins la 180 °C.
Gutui umplute cu nuca si cirese
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa
Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă
Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]
Pofta buna!