Gyros de curcan cu tzatziki
PrinteazaGyros de curcan cu tzatziki din: lamaie, cimbru, oregano, sare, piper, ulei de masline, usturoi, piept de curcan, varza, ardei gras, iaurt, ceapa, ulei, bulion.
Bucătăria grecească
Ingrediente:
- 1 lamaie
- 1 lingura cimbru tocat
- 1 lingura oregano tocat
- sare
- piper
- 50 ml ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- 750 g file de pipet de curcan
- 1/2 varza (circa 400 g)
- 1 ardei gras rosu
- 300 g iaurt
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 3 linguri bulion
Mod de preparare:
Pentru marinată, se stoarce sucul de la 1 lămâie şi se amestecă într-un castron cu cimbru, oregano, sare, piper, ulei de măsline şi 4 căţei de usturoi pisaţi. Carnea se taie mai întâi felii, apoi fâşii, care se aşază în marinată şi se amestecă bine.
Se acoperă şi se lasă la frigider 30 min.
Se prepară tzatziki: se toacă varza. Ardeiul gras se taie fâşii. Varza şi ardeiul gras se amestecă împreună cu iaurtul, usturoiul pisat, sare şi piper.
Se scurge carnea. Ceapa se taie rondele. Fâşiile de carne marinate se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
Cuptorul se încălzeşte la 80 °C. Se încing porţii de ulei într-o tigaie şi se prăjesc bine fâşiile de pui, porţie cu porţie, cca 4 min. Se păstrează la cald.
Se prăjesc şi rondelele de ceapă până devin translucide. Se adaugă în tigaie bulionul, apoi fâşiile de carne. Se potriveşte tzatziki de sare şi piper şi se serveşte cu carnea.
Gyros de curcan cu tzatziki
Pofta buna!