Haiose

Printeaza

Haiose din: faina, osanza, oua, zahar, sare, otet, apa minerala, gem de capsuni sau rahat, zahar pudra.

Ingrediente:Haiose

  • 1,2 kg făină
  • 300 g osânză (hai)
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri oţet
  • apă minerală cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • gem de căpşuni sau rahat
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Din osânză şi 600 g făină faci un fel de aluat, cu care o să ungi de trei ori alu­atul pe care-l faci din restul ingredientelor. Din primul aluat faci trei grămăjoare.

Din celă­lalt aluat întinzi o foaie foarte subţire, pe care o ungi cu prima grămăjoară, o împătureşti, o laşi la rece o jumătate de oră şi apoi repeţi procedura încă de două ori, atât ungerea, cât şi împăturitul.

După fiecare ungere, laşi aluatul la rece. Trebuie să împătureşti aluatul, de fiecare dată în acelaşi sens. înainte de coacere, întinzi aluatul de grosimea unui deget. Tai pătrăţele cu un cuţit înfier­bântat în foc.

Umpli pătratele cu gem de căpşuni şi rahat (după preferinţă). Pui o scobitoare, ca să nu curgă gemul afară. Le coci la foc potrivit, cu deschizătura către interiorul cuptorului. După coacere, le treci prin zahăr praf. Sunt mai bune a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.