Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir din: fileuri de halibut, lamaie, ardei iute, ghimbir, sare, usutroi, ulei, varză de Bruxelles, ulei de susan, sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de halibut (a 150 g) 1 lămâie 1 ardei iute fără seminţe 4 felii de ghimbir decojite sare 5 căţei de usturoi 2 linguriţe ulei 250 g […]
Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete
PrinteazaO reteta de file de halibut la cuptor cu lamaie, praz, creveti si smantana lichida.
Poate te intereseaza si Peşte halibut cu roşii si măsline
- 50 g unt
- 2x 150-175 file de halibut
- sucul unei lamai mici
- 1 praz mare, taiat julienne
- 50 g creveti fierti si curatati
- 75-100 smantana lichida
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200’C/aer cald sau 180°.
Se unge cu unt un vas mic termorezistent şi se presară apoi cu sare şi piper după gust.
Se pun bucăţile de halibut în vas, cu partea cu piele în sus, şi se stropesc cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie şi cu 5 linguri de apă.
Se sărează şi se acoperă cu hârtie pergament.
Se înăbuşeşte uşor pe foc mic înainte de a-l da la cuptor unde va sta 6-8 minute, până ce carnea devine uşor elastică.
Intre timp, se topeşte jumătate din untul rămas într-o tigaie mare, se adaugă prazul şi se asezonează cu sare şi piper.
Se acoperă şi se căleşte la foc mediu câteva minute, până ce prazul începe să se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă creveţii şi porţia de smântână şi se lasă să dea în clocot.
Se pune amestecul de praz şi creveţi pe două farfurii şi se aşază bucăţile de halibut peste.
Vasul în care s-a copt peştele se pune repede pe foc. Se aşază în vas restul de zeamă de lămâie şi de unt, amstecând mereu.
Când untul s-a topit, se toarnă acest sos peste halibut şi de jur împrejurul lui.
Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir
Pofta buna!