Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir
PrinteazaHalibut cu varza de Bruxelles si ghimbir din: fileuri de halibut, lamaie, ardei iute, ghimbir, sare, usutroi, ulei, varză de Bruxelles, ulei de susan, sos de soia.
Ingrediente:
- 4 fileuri de halibut (a 150 g)
- 1 lămâie
- 1 ardei iute fără seminţe
- 4 felii de ghimbir decojite
- sare
- 5 căţei de usturoi
- 2 linguriţe ulei
- 250 g varză de Bruxelles
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Se taie în două lămâia şi se stoarce susul de la o jumătate.
Se toarnă o cantitate mare de apă într-o oală; se adaugă suc de lămâie şi deasupra oalei se montează dispozitivul de fiert la aburi (sau o simplă sită care să stea suspendată deasupra nivelului apei).
In dispozitiv sau în sită se aşază peştele, se sărează şi se fierbe la aburi cca 6-8 min.
între timp, se curăţă usturoiul, se taie felii subţiri şi se prăjeşte în 2 linguri de ulei.
Se spală varza de Bruxelles şi se despart frunzuliţele care se opăresc cca 3 min. şi se repartizează pe farfuriile cu peşte.
Se presară usturoi, se toarnă ulei de susan şi sos de soia.
Se decorează cu felii de lămâie.
Halibut cu varza de Bruxelles si ghimbir
Pofta buna!