- kcal – 121 g
- grasimi – 9 g
- carbohidrați – 1 g
- zaharuri – 1 g
- fibră – 0 g
- proteină – 9 g
- sare – 1,12 g
Halloumi la air fryer
PrinteazaHalloumi la air fryer din: halloumi, ulei de masline, paprika. Gatiti halloumi la air fryer in loc sa il gatiti in tigaie, asezonat cu paprika sau ierburi aromate.
Halloumi, o brânză semitare, albă, din lapte de oaie sau de capră, îşi are originea în Cipru, deşi se produce în cantităţi mari şi în Grecia.
Cu toate că este conservată în saramură, ca feta, ea are un gust sărat mult mai puţin agresiv, iar textura ei este ceva mai omogenă, comparabilă cu cea a unei feta sfărâmicioase.
Brânza produsă în Cipru este în mod tradiţional întinsă ca o foaie de aluat, amestecată cu frunze de mentă şi tăiată apoi în batoane.
Se vinde fie imediat după fabricare, fie învechită, însă niciodată după patru săptămâni. Unii producători industriali de Halloumi au început, în ultima vreme, să adauge şi lapte de vacă, pentru a scădea costurile de producţie, ceea ce contravine însă modului tradiţional de fabricare a brânzei.
Halloumi la air fryer
Timp de preparare 2 minute, Timp de gatire 10-15 minute, 6 felii
Ingrediente:
- 225gr halloumi, taiat in 6 felii subtiri
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita paprika sau ierburi aromatice
Mod de preparare:
Preincalziti air fryer-ul la 200C timp de 2 minute.
Uscati halloumi cu un prosop de bucatarie si ungeti cu ulei.
Asezonati cu sare si piper si paprika.
Gatiti in air fryer timp de 8 minute, intoarceti si mai gatiti 2-5 minute.
Informații nutriționale
Pofta buna!
poate iti place si:
Tofu la air fryer
Tofu la air frye: tofu, faina, paprika, mustar dijon, lapte, pesmet, usturoi, condimente. Incercati varianta tofu crocant la air fryer, invelit in crusta de pesmet si aromat cu usturoi si paprika. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un […]
Pofta buna!