Halloumi cu rosii
PrinteazaHalloumi cu rosii din: ulei de masline, za’atar, branza halloumi, rosii cherry, melasa de rosii, menta, seminte de rodie.
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de za’atar
- 225g de brânză halloumi, feliată
- 5 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 1 lingură melasă de rodii
- 1 mână frunze de mentă, pentru servit
- 1-2 linguriţe seminţe de rodie, pentru servit
Mod de preparare:
Toarnă uleiul de măsline într-un bol mediu, adaugă za’atar şi amestecă pentru a omogeniza. Adatigă feliile de halloumi şi tăvăleşte-le bine prin dressing.
Incinge o tigaie-grill mare. Pune în ea feliile de brânză şi găteşte-le 1-2 minute, apoi intoarce-le pe partea cealaltă şi găteşte-le încă 1-2 minute, până când devin aurii pe ambele părţi. După ce întorci feliile de brânză, pune şi roşiile cherry şi mişcă-le prin tigaie rapid, pentru a se găti uniform.
Transferă brânza şi roşiile pe o farfurie, stropeşte-le cu melasa de rodii, apoi presară deasupra frunzele de mentă şi seminţele de rodii.
Pofta buna!