Halloumi cu piersici şi ruccola
PrinteazaHalloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o specialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat.
Adesea este condimentat cu mentă. Se poate frige pe grătar şi chiar prăji, deoarece îşi păstrează forma şi la temperaturi foarte înalte, în plus desfă- şurându-şi perfect aroma.
Ingrediente:
- 125g ruccola
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 piersici
- 500 g branză Halloumi (sau o telemea mai tare şi mai puţin grasă)
Mod de preparare:
Se curăţă frunzele de ruccola. Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se rade coaja; se taie în două fructul şi se stoarce sucul.
Se amestecă împreună cu 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper; se adaugă ruccola pregătită.
Se spală piersicile, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi; jumăţile se condimenteazătă cu coajă de lămâie rasă, sare şi piper; se ung cu 1 lingură ulei.
Brânza Halloumi se taie în 8 felii. Branza si piersicile se aşază pe grătarul încins şi se frig 4-8 min., timp în care se întorc.
Se aşază pe farfurii brânza, piersicile şi salată ruccola; se sărează şi se piperează. Se servesc cu baghetă proaspătă.
Halloumi cu piersici şi ruccola
Pofta buna!