Halloumi cu piersici şi ruccola

Printeaza

Halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o spe­cialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat.

Adesea este condi­mentat cu mentă. Se poate frige pe grătar şi chiar prăji, deoarece îşi păstrează forma şi la tempera­turi foarte înalte, în plus desfă- şurându-şi perfect aroma.

Ingrediente:

  • 125g ruccola
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 piersici
  • 500 g branză Halloumi (sau o te­lemea mai tare şi mai puţin grasă)

 

Mod de preparare:

Se curăţă frunzele de ruccola. Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se rade coaja; se taie în două fructul şi se stoarce sucul.

Se amestecă împreună cu 2 linguri ulei de măsli­ne, sare şi piper; se adaugă rucco­la pregătită.

Se spală piersicile, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi; jumăţile se condimenteazătă cu coajă de lămâie rasă, sare şi piper; se ung cu 1 lingură ulei.

Brânza Halloumi se taie în 8 felii. Branza si piersicile se aşază pe grătarul încins şi se frig 4-8 min., timp în care se întorc.

Se aşază pe farfurii brânza, piersicile şi salată ruccola; se sărează şi se piperează. Se ser­vesc cu baghetă proaspătă.

 

Halloumi cu piersici şi ruccola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.