Halva armeneasca cu susan

Printeaza

Halva armeneasca cu susan din: unt, faina, miere, seminte de susan, cacao.

Ingrediente:Halva_armeneasca_cu_susan

  • 100 g unt de 82% grăsime
  • 250 g faină +1-2 linguri
  • 200 g seminţe de susan
  • 250 g miere polifloră
  • cacao

 

Mod de preparare:

Mierea se pune la încălzit pe foc mic. Intr-o tigaie cu pereţii mai înalţi se topeşte untul, se adaugă faina şi se amestecă până cînd se încorporează în unt.

Trebuie să devină granulat, ca un gris, iar dacă sunt gogoloaşe mai mari de faină, se mai adaugă 1-2 linguri de faină, până cînd acestea se desfac.

Se face proba grăsimii: cu hârtie albă se tamponează faina, dacă lasă urme stridente de grăsime, se mai adaugă puţină faină. Se amestecă bine şi se adaugă seminţele de susan, amestecînd în continuare.

Mierea se încălzeşte până la fierbere şi se toarnă peste compoziţie, apoi se amestecă în continuare 2-3 minute, până când compoziţia se adună.

Se scoate într-o tavă umezită, iar deasupra se nivelează cu o spatulă sau cu degetele înmuiate în apă rece cu gbeaţă. Se ţine câteva ore la rece, apoi se taie cubuleţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.