Halva de amidon
PrinteazaHalva de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale, fistic, sofran, cardamom, unt, ulei.
- 750 ml apa
- 675 g zahar
- 250 ml lapte integral
- 300 g amidon de porumb
- 2 linguri migdale taiate
- 2 linguri fistic taiat
- putin sofran
- 3-4 seminte cardamom
- 75 g unt
- o lingurita ulei
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu se pun la fiert apa si zahărul si se laşă aproximativ 10 minute. Apoi, se adaugă încet laptele şi se mai lasă la fiert aproximativ 6 minute. Se trage de pe foc.
Intr-un mic vas se desface şofranul în apă. Amidonul se amestecă bine cu 100 ml apă şi apoi se pune peste siropul de zahăr. Se adaugă şofranul şi seminţele de cardamom sfărâmate se pun la foc mic amestecând continuu.
Când amestecul începe să devină gros, se adaugă untul, şi se continuă amestecarea. Se trage de pe foc si se adaugă fructele uscate si mărunţite.
Se omogenizează şi apoi toată compoziţia se transferă pe masa unsă cu ulei. Se rulează sub forma unui salam si se taie bucăţi care se aşază una lângă alta pe un platou. Se lasă să se usuce complet la aer şi apoi se consumă.
Halva de amidon
Pofta buna!