Halva de casa

Printeaza

Halva de casa din: ulei, faina, zahar, apa, cacao, zahar vanilat, alune.

Ingrediente:Halva_de_casa

  • 250 ml ulei
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite cacao
  • un pliculet zahar vanilat
  • 100 g alune sau alte fructe uscate

 

Mod de preparare:

De preferat într-un tuci, se încinge uleiul şi se prăjeşte făina până devine maro. Intre timp, din apă cu zahăr şi zahăr vanilinat se face un sirop care se toarnă peste făina prăjită. Se trage apoi vasul de pe foc.

Se amestecă energic pentru a îngloba făina, se pune cacaua şi se amestecă alunele mărunţite. Amestecul se răstoarnă pe masa unsă cu ulei şi se mode­lează sub forma unui salam. Se transferă pe un platou, se taie şi se lasă să se răcească.

Halva de casa

Halva_de_casa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.