Halva din faina
PrinteazaHalva “Suji” din: suji (făină din grâu indian), unt, zahăr, nucşoare, alune, fistic, stafide, apă de trandafir.
- 200 g suji (făină din grâu indian)
- 200 g unt
- 700 g zahăr
- 10 nucşoare
- 100 g alune
- 30 g fistic
- 50 g stafide
- 1 lingură de apă de trandafir
Mod de preparare:
Inmuiaţi făina în apă timp de o oră. Topiţi unturîritr-o cratiţă sau oală. Adăugaţi zahăr şi puţină apă. Dizolvaţi zahărul în untul topit.
Scurgeţi apa din suji şi adăugaţi-l în cratiţă. Amestecaţi continuu la foc moderat.
Agitaţi energic pentru a nu se lipi. Când devine uleios, gros şi se desprinde uşor de pereţii vasului luaţi-l de pe foc. Adăugaţi nucşoară, alune etc.
Turnaţi puţină apă de trandafir pe deasupra.
Pofta buna!