Halva cu fistic si miere
PrinteazaHalva cu fistic si miere din: miere, pastă susan, esenţă vanilie, fistic nesărat.
Ingrediente:
- 680 g miere
- 460 g pastă susan
- o linguriţă esenţă vanilie
- 100 g fistic nesărat
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu se pune mierea să se încălzească si e gata atunci când o cantitate mică pusă în apă rece rămâne ca o bilă întreagă.
Se trage de pe foc, se lasă puţin să se răcorească si se adaugă vanilia si fisticul mărunţit nu foarte mic. Se pun apoi mierea si pasta de susan în acelaşi vas si se amestecă.
Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu ulei si, după răcirea completă, se înveleşte în folie alimentară si se lasa la frigider pentru 36 de ore.
Halva cu fistic si miere
Pofta buna!
Cam dulce halvaua pentru gustul meu