Halva de fistic
PrinteazaHalva de fistic din: ulei de masline, faina, zahar, esenta de vanilie, esenta de fistic, apa, sofran si fistic.
- 250 ml ulei de masline
- 400 g faina
- 300 g zahar
- esenta de vanilie
- 2-3 linguri esenta de fistic
- 300 ml apa
- un praf sofran pentru culoare
- 600 g fistic prajit
Mod de preparare:
Se încinge uleiul, se adaugă făina cernută şi se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe.
Se amestecă 3-4 minute la foc moderat. Intre timp, se amestecă zahărul cu apa şi se pun să fiarbă.
Se încorporează compoziţia de făină cu siropul, se adaugă esenţele de vanilie şi de fistic şi şofranul.
Se lasă să se răcorească şi, în timpul acesta, se mărunţeşte fisticul. Se încorporează o mare parte din fistic în compoziţie şi se toarnă în tava tapetată cu folie de plastic.
Se presară fistic pe deasupra si se strânge folia. Se lasă la rece 5 -6 ore, sau chiar de pe o zi pe alta, după care se scoate si se taie.
Halva de fistic
Pofta buna!