Halva de morcovi cu alune si fistic din: morociv, lapte, zahar, khoa, alune, nucsoara, fistic. Ingrediente: 1 kg de morcovi proaspeţi 2 l de lapte 1,5 kg zahăr 200 g khoa 100 g de alune 20 de nucşoare 1 lingură de apă de trandafir 30 de fistic Mod de preparare: Alegeţi morcovi fragezi şi […]
Halva cu miere
PrinteazaHalva cu miere: stafide aurii, cocos, scortisoara, miere, nuga.
Ingrediente:
- 130 g stafide aurii
- 125 g cocos măcinat
- scorţişoară măcinată
- 2-3 linguri miere
- 50 g nuga sau ciocolată neagră de post
- cocos ras
Mod de preparare:
clătesc stafidele, se scurg, se opăresc cu apă clocotită şi se lasă să se înmoaie 10 min.
scurg şi se pasează cu mixerul. Se aşază stafidele într-un castron şi se adaugă cocos măcinat şi scorţişoară.
amestecă, apoi se înglobează mierea. Se compactează compoziţia şi se modelează sub forma unui rulou de cca 3,5 cm diametru.
glazurează cu nuga topită şi se tăvăleşte apoi prin cocos.
Halva cu miere
Pofta buna!
Halva armeneasca cu susan din: unt, faina, miere, seminte de susan, cacao. Ingrediente: 100 g unt de 82% grăsime 250 g faină +1-2 linguri 200 g seminţe de susan 250 g miere polifloră cacao Mod de preparare: Mierea se pune la încălzit pe foc mic. Intr-o tigaie cu pereţii mai înalţi se topeşte untul, […]
Halva greceasca cu capsuni si rom
Halva greceasca cu capsuni si rom din: griş, zahăr tos, ulei, zahăr pudră, esenţă de rom, lamaie, capsuni, gem de caspuni. Ingredinete: 200 g griş 100 g zahăr tos 50 g zahăr pudră 50 ml ulei 1 sticuţă esenţă de rom 1 lămâie 100 g căpşuni 100 g gem de căpşuni Mod de preparare: Intr-un vas pui zahărul tos, […]
Pofta buna!