Halva de morcovi cu alune
PrinteazaHalva de morcovi cu alune din: morcovi, lapte, zahăr, khoa, alune, nucşoare, apă de trandafir, fistic.
- 1 kg de morcovi proaspeţi
- 2 l de lapte
- 1,5 kg zahăr
- 200 g khoa
- 100 g de alune
- 20 de nucşoare
- 1 lingură de apă de trandafir
- 30 de fistic
Mod de preparare:
Alegeţi morcovi fragezi şi proaspeţi. Spălaţi-i, curăţaţi-i şi răzuiţi-i. Adăugaţi zahăr şi puneţi-i într-o cratiţă pe foc moderat. Lăsaţi-i până scade sucul.
Adăugaţi lapte şi amestecaţi continuu, până compoziţia se îngroaşă şi răspândeşte o aromă plăcută.
Adăugaţi khoa, alune, fistic, nucşoară şi puţină apă de trandafir, pentru aromă. Serviţi fierbinte sau rece.
Pofta buna!