Halva cu morcovi si nucă de cocos
PrinteazaO reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos.
- 2 kg de morcovi, curăţaţi
- 500 ml de lapte praf
- 500 g de zahăr granulat
- 50 g de unt nesărat
- seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate fin
- 25 g de fistic prăjit, măcinat fin
- 25 g de migdale prăjite, măcinate fin
- 50 g de praf de nucă de cocos, prăjită uşor
Mod de preparare:
Radeţi mare morcovii şi puneţi-i într-o cratiţă încăpătoare cu fundul gros, împreună cu laptele praf şi cu zahărul granulat. Fierbeţi până dă în clocot, apoi micşoraţi flacăra şi lăsaţi-i la foc mic 30-45 de minute, amestecând constant, până când se evaporă tot laptele, iar morcovii sunt destul de uscaţi.
Adăugaţi untul în cratiţă şi măriţi uşor flacăra, pentru a rumeni morcovii raşi. Lăsaţi cratiţa pe foc încă 25-30 de minute, amestecând constant, până când amestecul este uscat. Când pereţii cratiţei sunt curaţi, luaţi-o de pe foc şi adăugaţi seminţele de cardamon măcinate, fisticul şi migdalele.
Mutaţi amestecul într-un vas lat şi lăsaţi-l să se răcească foarte bine, cel puţin o oră, pentru a se întări şi mai mult.
Cu mâinile umede, formaţi chifteluţe rotunde, apoi pudraţi-le pe toată suprafaţa cu praful de nucă de cocos. Halvaua este acum gata să fie servită. Poate fi păstrată la frigider într-un recipient etanş, până la o săptămână.
Halva cu morcovi si nucă de cocos
Pofta buna!