Halva cu morcovi si nucă de cocos

Printeaza

O reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos.

Ingrediente:Halva cu morcovi si nucă de cocos

  • 2 kg de morcovi, curăţaţi
  • 500 ml de lapte praf
  • 500 g de zahăr granulat
  • 50 g de unt nesărat
  • seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate fin
  • 25 g de fistic prăjit, măcinat fin
  • 25 g de migdale prăjite, măcinate fin
  • 50 g de praf de nucă de cocos, prăjită uşor

 

Mod de preparare:

Radeţi mare morcovii şi puneţi-i într-o cratiţă încăpătoare cu fundul gros, împreună cu laptele praf şi cu zahărul granulat. Fierbeţi până dă în clocot, apoi micşoraţi flacăra şi lăsaţi-i la foc mic 30-45 de minute, amestecând constant, până când se evaporă tot laptele, iar morcovii sunt destul de uscaţi.

Adăugaţi untul în cratiţă şi măriţi uşor flacăra, pentru a rumeni morcovii raşi. Lăsaţi cratiţa pe foc încă 25-30 de minute, amestecând constant, până când amestecul este uscat. Când pereţii cratiţei sunt curaţi, luaţi-o de pe foc şi adăugaţi seminţele de cardamon măcinate, fisticul şi migdalele.

Mutaţi amestecul într-un vas lat şi lăsaţi-l să se răcească foarte bine, cel puţin o oră, pentru a se întări şi mai mult.

Cu mâinile umede, formaţi chifteluţe rotunde, apoi pudraţi-le pe toată suprafaţa cu praful de nucă de cocos. Halvaua este acum gata să fie servită. Poate fi păstrată la frigider într-un recipient etanş, până la o săptămână.

Halva cu morcovi si nucă de cocos

Halva cu morcovi si nucă de cocos

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.