din: piept de curcan, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, oregano, dovlecel, ardei, ceapa rosie, ulei de masline. Ingrediente: 2 piepturi de curcan 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust 1 linguriță de amestec de ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, oregano etc.) Pentru […]
Halva de morcovi
PrinteazaHalva de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale, fistic.
Ingrediente:
- 1/2 kg morcovi
- 50 g stafide
- 6 seminte cardamom
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 850 ml lapte
- o lingura migdale prajite
- o lingura fistic prajit
Mod de preparare:
curăţă si se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. într-o cratiţă cu fund dublu se pun laptele, zahărul si seminţele de cardamom sfărâmate. amestecă şi se lasă pe foc un minut.
adaugă morcovii si se lasă la fiert pentru o oră, la foc mic. După ce morcovii sunt fierţi, se topeşte untul, se trage de pe foc şi se pun stafidele.
amestecă şi apoi se toarnă peste morcovi. Se pun şi migdalele şi fisticul mărunţite foarte bine.
lasă pe foc mic amestecând mereu până ce compoziţia se dezlipeşte de pereţii vasului.
pune amestecul într-o tavă, se întinde pentru a obţine bucăţi drepte si se lasă aşa să se răcească. Apoi, se taie şi se serveşte.
Halva de morcovi
Pofta buna!
Avocado – Beneficii pentru sanatate si retete
Avocado (Persea americana) este o fructă cu coajă verde și miez cremos, originară din regiunea centrală a Americii de Sud. Este cunoscută și sub denumirea de “fructul untului” datorită texturii sale moi și unturoase. Avocado este recunoscut pentru proprietățile sale nutriționale și beneficiile pentru sănătate. Iată câteva informații […]