Halva cu nuci si miere
PrinteazaHalva de cafea cu susan din: făină, ulei floarea-soarelui, ulei măsline, miez nucă, apa, zahar, miere, batoane scorţişoară, cuişoare, coaja de la o portocală.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 110 ml ulei floarea-soarelui
- 55 ml ulei măsline • 200 g miez nucă
Ingrediente pentru sirop:
- un litru apă
- 560 g zahăr
- 170 g miere
- 3 batoane scorţişoară
- 3 cuişoare
- coaja de la o portocală
Mod de preparare:
Se prepară întâi siropul, pentru care apa, zahărul, scorţişoara, cuisoarele si coaja întreagă de la portocală se pun pe foc.
Se lasă 5 minute la foc mare şi apoi 10 minute la foc mic. Se trage de pe foc si se scot , scorţişoara si coaja de portocală..
Se lasă la frigider 36 de ore Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie şi, după ce se încinge, se adaugă făina. Se amestecă energic si se lasă pe foc până ce compoziţia devine uşor maronie.
Se trage amestecul de făină de pe foc, se pune siropul şi se amestecă energic.
Se adaugă nucile mărunţite şi apoi se pune amestecul într-o formă unsă cu ulei.
Halva cu nuci si miere
Pofta buna!