Halva cu nuci si miere

Printeaza

Halva de cafea cu susan din: făină, ulei floarea-soarelui, ulei măsline, miez nucă, apa, zahar, miere, batoane scorţişoară, cuişoare, coaja de la o portocală.

 

Ingrediente:

  •  250 g făină
  •  110 ml ulei floarea-soarelui
  •  55 ml ulei măsline • 200 g miez nucă

Ingrediente pentru sirop:

  •  un litru apă
  •  560 g zahăr
  •  170 g miere
  •  3 batoane scorţişoară
  •  3 cuişoare
  •  coaja de la o portocală

 

Mod de preparare:

Se prepară întâi siropul, pentru care apa, zahărul, scorţişoara, cuisoarele si coaja întreagă de la portocală se pun pe foc.

Se lasă 5 minute la foc mare şi apoi 10 minute la foc mic. Se trage de pe foc si se scot , scorţişoara si coaja de portocală..

Se lasă la frigider 36 de ore Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie şi, după ce se încinge, se adaugă făina. Se amestecă energic si se lasă pe foc până ce compoziţia devine uşor maronie.

Se trage amestecul de făină de pe foc, se pune siro­pul şi se amestecă energic.

Se adaugă nucile mărunţite şi apoi se pune amestecul într-o formă unsă cu ulei.

 

Halva cu nuci si miere

Halva_cu_nuci_si_miere

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.