Halvită cu arahide

Printeaza

Halvită cu arahide: foi de napolitane, miere, zahar, apa, albusuri, sare, stafide, arahide, vanilie, coaja de lamaie.

Ingrediente:Halvită cu arahide

  • 2 foi de napolitane
  • 300 g miere
  • 600 g zahăr
  • 5-6 linguri apă
  • 4-5 albuşuri
  • un praf de sare
  • o mână de stafide
  • o mână de arahide
  • vanilie
  • puţină coajă de lămâie (facultativ)

 

Mod de preparare:

Mierea, zahărul şi apa le pui la fiert într-un vas, la foc domol şi amesteci. Albuşurile vor fi bătute spumă cu un praf de sare. Peste albuşuri torni si­ropul, în fir subţire, amestecând tot timpul.

Adaugi stafidele si arahidele, si amesteci compozitia. Intr-o tava dreptunghiulara, asezi o foaie de napolitana, pui deasupra crema si acoperi cu cealalta foaie.

Dai halvita la rece sa se intareasca, apoi portionezi dupa plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.