Halvită cu arahide
PrinteazaHalvită cu arahide: foi de napolitane, miere, zahar, apa, albusuri, sare, stafide, arahide, vanilie, coaja de lamaie.
- 2 foi de napolitane
- 300 g miere
- 600 g zahăr
- 5-6 linguri apă
- 4-5 albuşuri
- un praf de sare
- o mână de stafide
- o mână de arahide
- vanilie
- puţină coajă de lămâie (facultativ)
Mod de preparare:
Mierea, zahărul şi apa le pui la fiert într-un vas, la foc domol şi amesteci. Albuşurile vor fi bătute spumă cu un praf de sare. Peste albuşuri torni siropul, în fir subţire, amestecând tot timpul.
Adaugi stafidele si arahidele, si amesteci compozitia. Intr-o tava dreptunghiulara, asezi o foaie de napolitana, pui deasupra crema si acoperi cu cealalta foaie.
Dai halvita la rece sa se intareasca, apoi portionezi dupa plac.
Pofta buna!