Hamburger cu smantana
PrinteazaHamburger cu smantana din: carne tocata de vitel sau porc, ceapa, ou, capere, smantana pentru gatit, pesmet, pudra de mustar, unt, vin, lapte, sos de soia, cub de supa de pui, tarhon, amidon de porumb.
- 250g carne tocată de viţel sau de porc
- 1 ceapă mică, dată pe râzătoare
- 1 gălbenuş mediu
- 1 lingură de capere, clătite şi tocate grosier 75ml de smântână pentru gătit
- 50g de pesmet
- 2 linguriţe pudră de muştar
- 25g de unt
- valeriană, pentru servit
Pentru sosul de smantana si tarhon:
- 100ml de vin alb
- 50ml de lapte integral
- 50ml de smântână pentru gătit
- 1/2 linguriţă sos de soia light
- 1/2 cub pentru supă de pui
- 1 legătură mică de tarhon, tocat grosier
- 1 linguriţă amidon de porumb, amestecat cu 1 lingură de apă
Mod de preparare:
Intr-un bol, combină carnea tocată cu ceapa, gălbenuşul şi caperele. Adaugă smântână, asezonează şi amestecă bine – compoziţia va fi destul de umedă. Formează 4 chiftele de circa 2cm grosime şi refrigerează-le timp de 20 de minute.
Intre timp, pregăteşte sosul. Toarnă vinul într-o cratiţă şi fierbe-l la foc mic timp de 3-4 minute. Adaugă laptele, smântână şi sosul de soia, apoi fărâmiţează cubul de supă. Adauga şi tarhonul, apoi fierbe amestecul la foc mic alte 2 minute, la cratiţa de pe foc, adaugă amidonul şi amestecă până când sosul se îngroaşă.
Intr-o farfurie mare, pune pesmetul, pudra de muştar, asezonează şi amestecă. Topeşte untul într-o tigaie mare, nonaderentă. Trece chiftelele prin pesmet, apoi prăjeşte-le la foc mic timp de 4 minute pe fiecare parte, până când sunt aurii şi bine pătrunse.
Reincalzeste sosul şi toarnă-l în fir subţire peste burgeri.
Şerveşte-i cu valeriană.
Pofta buna!