Hamburger la gratar

Printeaza

Hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle.

Ingrediente:

  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 legatura marar
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia

garnitura:

  • 100 g porumb conserva
  • 200-300 g frunze de salata creata, macris, spanac sau rucola
  • 1 ceapa rosie
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 chifle

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea, trecută de două ori prin maşina de tocat, cu mărarul tăiat mărunt, ouăle bătute, ceapa rasă şi us­turoiul pisat.

Adăugaţi, după plac, sare, boia, piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi bine compoziţia

. Puneti-o la rece pentru 10 minute, apoi formaţi 4 hamburgeri cu mâinile umezite sau unse cu puţin ulei.

Prăjiţi hamburgerii pe un grătar încins, pe ambele părţi. Pregătiţi 4 chifle, tăiaţi-le în două, pe orizontală.

Puneţi pe fiecare câte putină salată obţinută din amestecarea frunzelor de salată cu ceapa tăiată în rondele, cu pătrunjelul tocat, cu condimentele şi uleiul.

Deasupra salatei puneţi hamburgerul şi peste acesta 1 lingură boabe de porumb. Acoperiţi cu felia de chiflă, înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.