Hamburger la gratar
PrinteazaHamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle.
Ingrediente:
- 400 g carne tocata de vita
- 1 legatura marar
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 oua
- sare
- piper
- boia
garnitura:
- 100 g porumb conserva
- 200-300 g frunze de salata creata, macris, spanac sau rucola
- 1 ceapa rosie
- cateva fire de patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 4 chifle
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea, trecută de două ori prin maşina de tocat, cu mărarul tăiat mărunt, ouăle bătute, ceapa rasă şi usturoiul pisat.
Adăugaţi, după plac, sare, boia, piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi bine compoziţia
. Puneti-o la rece pentru 10 minute, apoi formaţi 4 hamburgeri cu mâinile umezite sau unse cu puţin ulei.
Prăjiţi hamburgerii pe un grătar încins, pe ambele părţi. Pregătiţi 4 chifle, tăiaţi-le în două, pe orizontală.
Puneţi pe fiecare câte putină salată obţinută din amestecarea frunzelor de salată cu ceapa tăiată în rondele, cu pătrunjelul tocat, cu condimentele şi uleiul.
Deasupra salatei puneţi hamburgerul şi peste acesta 1 lingură boabe de porumb. Acoperiţi cu felia de chiflă, înainte de servire.
Pofta buna!