Hamburger gustos
PrinteazaHamburger gustos din: carne de vita tocata, fulgi de ovaz, ketchup, lapte, mutar, ou, sare afumata, piper, oregano, ulei, ceapa, chifle, unt.
- 600 g carne de vită tocată
- 50 g fulgi de ovăz ketchup
- 2 linguri de lapte
- 1 lingură de muştar Dijon
- 1 ou
- sare afumată
- piper
- 1/2 linguriţă de oregano uscat
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 4 chifle de hamburger
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Se amestecă carnea de vită cu fulgii de ovăz, 2 linguri de ketchup, laptele, muştarul şi oul şi se frământă bine, până se obţine o masă omogenă. Se condimentează cu sare, piper şi oregano.
Se formează din această masă patru chiftele mai mari, care se aplatizează puţin. Se încinge ulei într-o tigaie, în care se prăjesc apoi bine chiftelele, pe ambele părţi, după care se lasă la foc mic circa 7 minute.
Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Cu puţin timp înainte ca burgerii să fie făcuţi, se adaugă peste aceştia şi se frige puţin.
Se taie chiflele în jumătate şi se ung cu unt. Apoi se prăjesc în toaster.
In fiecare chiflă se aşează o chiftea împreună cu rondele de ceapă şi se serveşte cu ketchup. Hamburgerii pot fi ornaţi cu felii de roşie şi cu frunze de salată.
Pofta buna!