Hamburger vegetarian fara gluten
PrinteazaHamburger vegetarian fara gluten din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran, boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel.
- 500 g faina seitan (gluten de grau)
- 275 ml supa de legume
- 5 linguri ulei
- 2 linguri praf de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita maghiran
- 3 lingurite boia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amesteci glutenul într-un bol cu supa de legume rece, uleiul, boiaua dulce, praful de usturoi, maghiranul, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi frămânţi un aluat compact.
Presari făină pe o bucată mare de staniol şi modelezi aici aluatul astfel încât să obţii un baton, asemănător unui salam, gros de 6 cm.
Inveleşti coca în staniol, prinzi bine la capete şi dai la frigider 1 oră. Desfaci aluatul din staniol, tai felii potrivit de groase şi le fierbi în apă 45 de minute. Le scurgi şi le laşi să se răcească peste noapte.
Frigi feliile de şeitan, unse în prealabil cu ulei, pe grătar, până se rumenesc.
Pofta buna!