Sfeclă Roșie la Borcan pentru Iarnă din: sfecla rosie, usturoi, boabe de piper, apa, otet, sare, zahar. Sfecla roșie este bogată în antioxidanți și vitamine, fiind un aliment perfect pentru zilele reci de iarnă. Ingrediente: Sfeclă roșie: 2 kg Usturoi: 6-8 căței Boabe de piper: 20-25 boabe Apă: 1 litru Oțet: 200 ml Sare: 2 […]
Hamburger de vita cu condimente
PrinteazaHamburger de vita cu condimente din: carne de vita, ceapa, usturoi, unt, coriandru, busuioc, cimbru, bicarbonat, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g carne de vita
- 1 ceapa mica uscata
- 2 catei de usturoi
- 100 g unt
- 1 lingurita condimente (coriandru, busuioc, cimbru)
- 1 varf cutit bicarbonat (optional)
- sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa. Zdrobeşti usturoiul, torni peste el o ceaşcă de apa fierbinte, adaugi sare, amesteci şi după 2-3 minute strecori.
Torni mujdeiul de usturoi peste carnea tocată, adaugi condimentele, untul moale şi frămânţi bine până se omogenizează şi se leagă compoziţia. Acoperi castronul cu folie alimentară şi laşi carnea la frigider circa 2 ore.
Fomezi, cu mâna umezită, bile de aproximativ 150 g de carne, le aplatizezi uşor pentru a obţine chiftele rotunde (de mărimea unei chifle), apeşi cu degetul mare în mijlocul fiecăreia, pentru a-şi păstra forma rotundă în timpul coacerii.
Laşi hamburgerii la rece circa 5-6 minute, apoi îi frigi pe grătarul bine încins, circa 3-5 minute pe fiecare parte, pentru a obţine hamburgeri bine pătrunşi, dar suculenţi, îi serveşti imediat.
Hamburger de vita cu condimente
Pofta buna!
Sfeclă Roșie la Borcan pentru Iarnă