Hamburger de vita cu legume

Printeaza

Hamburger de vita cu legume din: carne de vita, usturoi, ceapa, ardei, boia, chimen, nucsoara, oregano, busuioc, zahar, oua, fasole, varza, rosie, castraveti, mustar, ketchup, maioneza, chifle.

Ingrediente:Hamburger de vita cu legume

  • 1 kg carne tocată de vită cu 20% grăsime
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 ceapă roşie
  • 1/4 ardei gras
  • 1/4 lin­guriţă boia iute
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă nucşoară
  • 1 linguriţă oregano
  • 1/4 lingu­riţă busuioc
  • 1 lingură rasă zahăr brun
  • 1 lingură ra­să sos de roşii
  • 1 lingură rasă ketchup
  • 2 linguri fa­sole fiartă
  • 150 g varză
  • 1 roşie mare
  • 6 ouă
  • 6 felii de caşcaval
  • 6 chifle
  • maioneză
  • ketchup
  • muştar
  • castraveţi muraţi

 

Mod de preparare:

Carnea de vită tocată se amestecă bine cu boiaua, sarea, chimenul, nucşoara, oregano-ul, busuiocul, zahărul brun, us­turoiul si ceapa tocate mărunt, ketchup-ul şi sosul de roşu.

Se dau prin maşina de tocat ardeiul, ceapa şi fasolea şi se ames­tecă apoi cu carnea.

Se lasă apoi la frigider timp de o ora.

Se formează 6 hamburgeri (chifteluţe) cu mâinile ude. Se prăjesc pe grătar sau în tigaie câte 5-7 minute pe fiecare parte sau după preferinţă.

Cu 2 minute înainte de a fi scos din tigaie, se pune câte o felie de caşcaval pe fiecare burger ca să se topească.

Se prăjesc ouăle ochiuri.

Se taie chiflele în două şi se scobeşte capacul de miez. Varza se taie fideluţă şi se amestecă apoi bine cu maioneza şi  ketchup, iar roşiile se taie felii rotunde de 0,5 cm grosime.

În scobitura formată în interiorul chiflelor se pune varză, cartofi prăjki şi felii de castravete murat.

Pe cealaltă jumătate din fiecare chiflă se pune apoi hamburgerul, oul şi o felie de roşie, după care se pune deasupra capacul cu umplutura.

 

 

Pofta buna!

 

 

Hamburger de Somon cu Cremă de Brânză și Mărar

Hamburger de Somon cu Cremă de Brânză și Mărar din: fileuri de somon, chifle integrale, crema de branza, marar, ulei de masline, sare, piper, frunze de salata. Pentru cei care doresc să exploreze noi orizonturi culinare, Hamburger de Somon cu Cremă de Brânză și Mărar oferă o combinație inedită de gusturi și texturi, aducând împreună […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.