Hamburgeri de vita cu mozzarella
PrinteazaHamburgeri de vita cu mozzarella din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.
- 300 g carne tocată de vită
- 4 felii de mozzarella
- 4 felii de pâine toast
- 2 dovlecei mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă carnea tocată într-un castron, pune sare, piper, după gust, şi uleiul de măsline; adaugă usturoiul tocat mărunt şi amestecă bine.
Spală şi curăţă dovleceii de coajă, taie-i felii subţiri, pe lungime, presară-i cu puţină sare şi frige-i pe grătarul încins. Decupează din pâine discuri şi frige-le câteva minute pe grătar.
Formează hamburgerii ajutându-te de un cilindru metalic; presează carnea cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer. Taie mozzarella discuri cu diametrul puţin mai mic decât cel al hamburgerilor.
Pune hamburgerii la fript pe grătar şi, după ce i-ai întors prima oară, aşază deasupra fiecăruia câte o bucată de mozzarella, pentru ca aceasta să se încălzească şi să se înmoaie.
Pune pe farfurii câte o felie de pâine, acoperă cu felii de dovlecel fript, aşază deasupra hamburgerii şi serveşte.
Pofta buna!