Hamburgeri de vită pe paine prăjită, cu garnitură de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba, unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline extravirgin si usturoi.
- 8 hamburgeri de vită (circa 70 g fiecare)
- 8 felii pâine toast
- 20 g faină albă
- 20 g unt
- 1/2 pahar vin alb
- 2 frunze de salvie
- sare şi piper
pentru garnitură:
- 600 g cartofi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 5 frunze de salvie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Presară peste hamburgeri puţină faină şi aşază-i pe un platou. Topeşte untul într-o tigaie şi când s-a încins pune hamburgerii în el şi adaugă frunzele de salvie.
Prăjeşte hamburgerii 3 minute, la foc mediu. Pune-le sare şi piper, după gust, şi toarnă vinul peste ei. Fierbe totul până când vinul se evaporă, apoi ţine-i în continuare pe foc mediu câteva minute. Opreşte focul şi păstrează-i la cald.
Pune într-o oală apă la fiert cu un praf de sare. între timp, curăţă cartofii şi decupează din ei biluţe de mărimea unei nuci. Scufundă biluţele de cartofi în apa fierbinte şi lasă-le până când aceasta începe să clocotească. Scoate cartofii şi scurge-i.
Pune cartofii opăriţi împreună cu usturoiul zdrobit şi cu frunzele de salvie într-o tigaie cu ulei de măsline încins, apoi prăjeşte-i 10 minute la foc moderat, întorcându-i pe toate părţile. Condimentează-i cu sare şi piper, după gust.
Indepărtează coaja de la feliile de pâine şi aşază-le pe o tavă. Pune-le 5 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Aranjează feliile de pâine pe farfurii, aşază deasupra fiecăreia câte un hamburger şi serveşte cu garnitură de cartofi.
Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi
Poftă bună!