Hamburgeri facuti in casa
PrinteazaHamburgeri facuti in casa din: faina, zahar, miere, lapte, unt, drojdie, sare, carne de pui, ceapa, oua, ulei, patrunjel, sare, piper, boia, usturoi, cascaval, salata, pasta de rosii, oregano, boia.
- 500 g făină
- 50 g zahăr
- 10 g miere
- 300 ml lapte
- 40 g unt
- 20 g drojdie proaspătă
- sare
Pentru hamburgeri:
- 400 g carne de pui
- 100 g ceapă
- 2 ouă
- puţin ulei
- pătrunjel
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 căţei de usturoi
Topping:
- 100 g caşcaval
- salată verde
- 100 ml pastă de roşii
- oregano
- sare
- puţină boia dulce
Mod de preparare:
Pentru chifle se amestecă drojdia cu mierea şi zahărul; se toarnă o parte din lapte. Se adaugă treptat făina amestecată cu 10 g sare şi se frământă, încorporând untul şi laptele rămas. Se acoperă cu folie şi se lasă 30-45 min. la crescut.
Se împarte aluatul în 10 bile, care se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă până îşi dublează volumul. Se încălzeşte cuptorul la 200 °C şi se coc chiflele 20 min.
Pentru hamburgeri se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei. Se frământă carnea tocată cu ouăle, pătrunjelul tocat şi ceapa călită. Se condimentează după gust şi se formează chiftele care se frig pe grătarul încins sau într-o tigaie antiaderentă, 10 min.
Pentru sos se pune pe foc pasta de tomate, cu câteva linguri de apă şi se lasă să fiarbă puţin. Se condimentează după gust.
Se taie chiflele în două şi se asamblează hamburgerul: chiflă, salată, chiftea, caşcaval, sos.
Pofta buna!