Hamburgeri la gratar
PrinteazaHamburgeri la gratar din: carne de vita, carne de porc, sare, piper, ceapa, cimbru, ienibahar, cartofi, ardei, dovlecei, ulei de floarea soarelui, grasime si salata verde.
- 300 g carne de vita tocata
- 250 g carne de porc tocata
- sare
- piper
- 1-2 cepe
- 1-2 lingurite cimbru
- un praf ienibahar
- 5 cartofi
- 2 ardei
- 3 dovlecei
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- grasime pentru gratar
- salata verde pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru început, carnea de vită şi carnea de porc se pun într-un bol, se adaugă ceapa tocată mărunt sau dată prin râzătoare şi se condimentează cu sare, piper, cimbru uscat şi măcinat şi ienibahar.
Compoziţia se frământă 10-15 minute ca să se lege bine, se acoperă cu o folie şi se bagă la rece, aproximativ o oră.
Se curăţă cartofii, dovleceii şi ardeii. Se spală şi se taie felii potrivite.
Se lasă să se scurgă bine de apă şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat.
Se stropesc cu ulei. Se scoate carnea, se formează hamburgerii, se înfig pe beţe de frigărui şi se intercalează cu legumele.
Se pun pe grătarul încins şi uns în prealabil cu grăsime şi se rumenesc pe toate părţile.
Se servesc pe un platou de lemn, ornat cu salată verde.
Hamburgeri la gratar
Pofta buna!
cand se mai incalzeste, o sa fac niste hamburgeri, chiar mi-e pofta
Like
mult mai sanatosi cei facuti in casa