Hamburgeri cu legume

Printeaza

Hamburgeri cu legume din: carne tocata de porc, ceapa verde, sare, piper, cimbru, ciuperci, gogosari, praz, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar.

Ingrediente:

  • 400 g carne tocata de porc
  • o legatura ceapa verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 g ciuperci
  • 3 gogosari
  • un fir praz
  • 4-5 catei usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • o legatura marar

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa verde, se spală şi se toacă mărunt.

Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se frământă bine şi se lasă la rece câteva minute. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în ulei.

Se stropesc cu apă călduţă şi, treptat, se adaugă usturoiul mărunţit, prazul tăiat rondele şi gogoşarii feliaţi.

Legumele se călesc, se înăbuşă cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

După ce au scăzut şi s-au fiert, se prepară cu sare şi piper, după preferinţă. Se dau câteva minute şi la cuptor, atât cât să capete o crustă aurie.

In timpul acesta, se încinge grătarul, se unge cu grăsime şi se pregătesc hamburgerii. Se pun pe grătar şi se lasă să se rumenească.

Se răsucesc la intervale de 5-10 minute. După ce s-au copt, se servesc ornaţi cu legumele coapte şi mărar proaspăt.

 

Hamburgeri cu legume

Hamburgeri_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.