Hamburgeri vegetali
PrinteazaHamburgeri vegetali
- două căni de fasole pisată
- o legătură de pătrunjel
- o cană de coriandru tăiat fin
- o legătură de mărar mărunţit
- o cană de ceapă verde
- o cană de ceapă uscată
- două căpăţâni de usturoi tăiat mărunt
- ulei
- apă minerală
- chili pudră
- seminţe de susan
- sare
- piper
Preparare:
Se pune fasolea într-un castron mare cu apă şi se clăteşte de câteva ori, până când apa rămâne curată. Se umple castronul cu şapte căni cu apă, se acoperă şi se lasă să se îmbibe timp de două-trei zile.
Se spală verdeaţa şi se scurge bine apa. Se înlătură părţile tari ale tulpinii şi se taie mărunt frunzele şi tulpinile fine rămase. Se spală ceapa verde şi se taie atât partea verde, cât şi cea albă.
Fasolea se mixează, apoi se pune într-un castron şi se lasă deoparte. Ceapa şi usturoiul se amestecă fin în mixer, apoi se adaugă fasolea şi se amestecă până când conţinutul devine omogen.
Se transferă amestecul obţinut într-un castron, se adaugă mirodeniile şi apa minerală şi se omogenizează bine totul. Se acoperă castronul şi se lasă 30 de minute.
Se pune pe foc o tigaie de mărime medie, se adaugă ulei şi se lasă să se încingă. Se dă focul mic. Se ia câte o lingură din compoziţia din castron şi se aplatizează în palme.
Se presară seminţe de susan şi se pune în uleiul încins. Se lasă pe foc timp de două-trei minute pe o parte, şi apoi se întoarce, până se rumeneşte şi pe cealaltă parte.
Se scoate pe un şerveţel, pentru a se scurge bine uleiul. Se servesc reci sau calzi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- hamburger vegetal
- hamburger vegetal reteta
Foarte buni acesti hamburger vegetali.