Hamburgeri vegetarieni cu quinoa
PrinteazaHamburgeri vegetarieni cu quinoa din: linte, fulgi de quinoa, ulei de masline, morcov, usturoi, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, ou, pesmet, sare, piper, bicarbonat, ienibahar, boia dulce, cimbru, usturoi pudra, chimen, oregano, turmeric, paine integrala, rosii, carstravete, salata verde, mustar.
Ingrediente:
- 150 g linte roşie
- 3 linguri fulgi de Quinoa
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 3 fire de ceapă verde
- 3 fire de usturoi verde
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- sare
- piper
- 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu (stins cu puţină zeamă de lămâie)
- 3 bobiţe ienibahar
- 1 praf de boia dulce
- 1 praf de cimbru
- 1 praf de usturoi pudră
- 1 praf de chimen
- 1 un praf de oregano
- 1 un praf de turmeric
Ingrediente pentru servit:
- felii de pâine integrală cu secară şi seminţe
- 2 roşii
- 1 castravete verde sau murat
- salată verde
- muştar
Mod de preparare:
Toci toate verdeţurile mărunt. Speli lintea şi o fierbi 20 de minute, apoi o scurgi bine de apă şi o laşi la răcit.
Condimentele le macini împreună în râşniţă şi din ele pui în compoziţie numai 1/4 de linguriţă sau 1/2, dacă îţi place mai condimentat.
Amesteci bine verdeţurile, usturoiul tocat mărunt, morcovul dat pe răzătoarea fină, cu lintea şi condimentele, pui sare şi piper, după gust.
Adaugi şi oul, pesmetul, quinoa, apoi uleiul şi bicarbonatul stins cu 3 picături de zeamă de lămâie.
Din acest amestec, formezi hamburgerii şi îi tăvăleşti cu grijă prin pesmet. Ii pui pe grătarul încins, uns cu puţin ulei.
Ii coci pe ambele părţi, până se rumenesc frumos.
Pofta buna!