Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi
PrinteazaHamsie prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi, avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare.
- 1 kg hamsii (sau sport eviscerat)
- 200 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- 3-4 avocado
- 100 ml sos de rosii
- maioneza vegetala
- 100 ml apa
- sare
Mod de preparare:
Hamsiile se curăţă şi se spală bine, apoi se lasă să se scurgă de apă într-o sită. Se pune uleiul la încins, după care se gătesc la foc iute. Când devin aurii, hamsiile se scot pe un şerveţel de hârtie. Avocado se despică în două şi se scobeşte puţin.
Hamsia se serveşte în fructul de avocado, cu maioneză vegetală cu usturoi şi mămăligută caldă.
Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi
Pofta buna!