Hamsii aromate prajite

Printeaza

Hamsii aromate prajite din: hamsii, faina, malai, sare, ulei.

Ingrediente:Hamsii aromate prajite

  • 1 kg hamsii proaspete
  • făina
  • mălai
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Curăţă hamsiile: trage de la cap spre coadă, scoţând astfel şi capul, şi maţele, apoi apucă şira, tot de la cap spre coadă, şi trage de ea.

Spală peştii sub jet de apă rece, în strecurătoare. Amestecă mălai cu făină şi un praf de sare.

Aşază amestecul de mălai şi făină în strat gros pe masă sau pe o planşetă şi tăvăleşte hamsiile prin el.

Incinge uleiul şi pune peştii la prăjit. Lasă-i câte 2-3 minute pe fiecare parte sau până ce se auresc.

Scoate-i pe hârtie absorbantă. Când s-au scurs, aşază-i pe platou cap-coadă, ca o împletitură.

Serveşte-i cu mujdei şi mămăliguţă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de hamsii cu cartofi

Hamsii in sos de menta

Hamsii in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit   Mod […]

 

Hamsii cu rondele de masline si seminte de pin

Hamsii cu rondele de masline si seminte de pin din: hamsii, ulei de masline, lamaie, rondele de masline, seminte de pin, vin, pesmet, zeama de portocala, sare, piper. Ingrediente: 750 g hamsii mari sau ansoa proaspete 4 linguri ulei de masline 1 lamaie, taiata felii subtiri 2 linguri rondele de masline verzi, taiate bucati 3 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.