Harvard Cooler Cocktail

Printeaza

Harvard Cooler Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – Calvados

Pahar – tumbler mijlociu

Categorie – Apple brandy drinks

Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, coaja unei lămâi şi un ştir

 

Se serveste la orice oră

 

Ingrediente

  • 5 sau 6 cl Calvados
  • o jumătate de linguriţă de zahăr pudră

 

 

Dacă Boston Flip este cocktailul Energy preferat de studenţii de la Universitatea Harvard, Harvard Cooler este băutura lor long dry.

Harvard Cooler a fost creat în 1930 de un asistent de la Universitatea Harvard, mai întâi pentru grupul său restrâns de studenţi, după care, dat fiind succesul deosebit al amestecului, studenţii respectivi l-au lansat într-un local din Boston şi, mai târziu, s-a răs­pândit în toată ţara. Reţetarele americane l-au făcut cunoscut în toată lumea.

Preparare:

Se pun în tumbler coaja de lămâie tăiată în formă de spirală, zahă­rul, GingerAle şi se amestecă bine cu ştirul. Se umple, apoi, complet paharul cu cuburi de gheaţă, cu Calvados şi se completează, amestecând mereu, cu Ginger Ale. La sfârşit, se ornează cu felia de portocală, lăsând ştirul în pahar.

 

Harvard Cooler Cocktail

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.