Harvard Cooler Cocktail
PrinteazaHarvard Cooler Cocktail
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – Calvados
Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Apple brandy drinks
Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, coaja unei lămâi şi un ştir
Se serveste la orice oră
Ingrediente
- 5 sau 6 cl Calvados
- o jumătate de linguriţă de zahăr pudră
Dacă Boston Flip este cocktailul Energy preferat de studenţii de la Universitatea Harvard, Harvard Cooler este băutura lor long dry.
Harvard Cooler a fost creat în 1930 de un asistent de la Universitatea Harvard, mai întâi pentru grupul său restrâns de studenţi, după care, dat fiind succesul deosebit al amestecului, studenţii respectivi l-au lansat într-un local din Boston şi, mai târziu, s-a răspândit în toată ţara. Reţetarele americane l-au făcut cunoscut în toată lumea.
Preparare:
Se pun în tumbler coaja de lămâie tăiată în formă de spirală, zahărul, GingerAle şi se amestecă bine cu ştirul. Se umple, apoi, complet paharul cu cuburi de gheaţă, cu Calvados şi se completează, amestecând mereu, cu Ginger Ale. La sfârşit, se ornează cu felia de portocală, lăsând ştirul în pahar.