Hatzelim cu vinete si lamaie
PrinteazaHatzelim cu vinete si lamaie din: vânătă, ou, lămâi, mujdei de usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 vânătă mare
- 1 ou
- 2 lămâi zemoase
- mujdei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vânătă, o tai felii şi o laşi la scurs, pe un suport de lemn înclinat. Baţi albuşul spumă tare cu un pic de sare, după care tăvăleşti în albuş feliile de vânătă.
Prăjeşti feliile de vânătă câte un minut pe fiecare parte şi le scoţi apoi pe hârtie absorbantă (pentru a îndepărta surplusul de ulei).
Separat, din zeama celor 2 lămâi, usturoi, sare şi piper după gust (dacă este prea concentrat, mai adaugi puţină apă), faci un sos pe care îl torni peste feliile prăjite, lăsând la rece circa 2 ore, înainte de a fi servite.
Pofta buna!