Hatzelim cu vinete si lamaie

Printeaza

Hatzelim cu vinete si lamaie din: vânătă, ou, lămâi, mujdei de usturoi, sare, piper.

 

Ingrediente:Hatzelim cu vinete si lamaie

  • 1 vânătă mare
  • 1 ou
  • 2 lămâi zemoase
  • mujdei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli vânătă, o tai felii şi o laşi la scurs, pe un suport de lemn înclinat. Baţi albuşul spumă tare cu un pic de sare, după care tăvăleşti în albuş feliile de vânătă.

Prăjeşti feliile de vânătă câte un minut pe fiecare parte şi le scoţi apoi pe hârtie absor­bantă (pentru a îndepărta surplusul de ulei).

Separat, din zeama celor 2 lămâi, usturoi, sare şi piper după gust (dacă este prea concentrat, mai adaugi puţină apă), faci un sos pe care îl torni peste feliile prăjite, lăsând la rece circa 2 ore, înainte de a fi servite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.