Hering afumat pe turtiţe de cartofi

Printeaza

Hering afumat pe turtiţe de cartofi din hering afumat, lamaie, ierburi aromate, lapte, cartofi, oua, frunze de salata, rosii, ardei grasi, sare si piper.

Ingrediente:Hering afumat pe turtiţe de cartofi

  • 400g hering afumat
  • lămâie
  • 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon
  • 500ml lapte
  • 800g cartofi
  • 3 ouă
  • l50g unt frunze de salată verde
  • 4 roşii
  • 2 ardei graşi (verde şi galben)
  • sare
  • piper

 

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de oase şi se taie în fâşii de 2,5 cm lăţime. Se pun fâşiile la macerat în sucul de lămâie amestecat cu ierburi­le tocate, cu sare şi piper.

Se pun cartofii curăţaţi la fiert şi se face din ei un piure folosind lapte. In piure se încorporează treptat şi ouăle.

Piureul nu trebuie să iasă în final prea subţire, de ace­ea nu se pune de la început tot laptele. Se împarte compoziţia obţinută în patru şi din fiecare bucată se modelează o turtiţă care se prăjeşte în unt pe am­bele părţi.

Turtiţele se aşază în farfurii pe un pat de legume proaspete, tăiate în felii, fâşii, cubuleţe.

Peste fiecare turtiţă se pun bucăţile de hering. Farfuri­ile se ornează cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.