Hering afumat pe turtiţe de cartofi
PrinteazaHering afumat pe turtiţe de cartofi din hering afumat, lamaie, ierburi aromate, lapte, cartofi, oua, frunze de salata, rosii, ardei grasi, sare si piper.
- 400g hering afumat
- lămâie
- 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon
- 500ml lapte
- 800g cartofi
- 3 ouă
- l50g unt frunze de salată verde
- 4 roşii
- 2 ardei graşi (verde şi galben)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de oase şi se taie în fâşii de 2,5 cm lăţime. Se pun fâşiile la macerat în sucul de lămâie amestecat cu ierburile tocate, cu sare şi piper.
Se pun cartofii curăţaţi la fiert şi se face din ei un piure folosind lapte. In piure se încorporează treptat şi ouăle.
Piureul nu trebuie să iasă în final prea subţire, de aceea nu se pune de la început tot laptele. Se împarte compoziţia obţinută în patru şi din fiecare bucată se modelează o turtiţă care se prăjeşte în unt pe ambele părţi.
Turtiţele se aşază în farfurii pe un pat de legume proaspete, tăiate în felii, fâşii, cubuleţe.
Peste fiecare turtiţă se pun bucăţile de hering. Farfuriile se ornează cu felii de lămâie.
Pofta buna!