Hering in aspic
PrinteazaHering in aspic din: heringi, ulei, faina, pesmet, otet, mustar, sare, morcovi, telina, ceapa, cartof, foaie de dafin, boabe de coriandru si gelatina.
Ingrediente:
- 4-6 heringi
- 3-4 linguri cu ulei
- 2 linguri cu faina
- 2-3 linguri cu pesmet
- otet
- mustar
- sare
aspic:
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 foaie de dafin
- 2-3 boabe de coriandru
- 1-2 pliculete cu gelatina
Mod de preparare:
Curăţă heringii, taie-i în fileuri şi sărează-i potrivit. Stropeşte cu puţin oţet, unge fileurile cu muştar şi trece-le prin făină şi pesmet.
Prăjeşte în ulei încins şi scoa- te-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime.
Curăţă zarzavaturile şi taie-le în bucăţi potrivit de mari, mai puţin ceapa (o laşi întreagă). Pune-le la fiert în 1-1/2 litri de apă şi acoperă.
După 20 de minute, pune foaia de dafin şi boabele de coriandru. Lasă pe foc mic până obţii o supă limpede, cu gust plăcut de legume de toamnă.
Strecoară supa şi las-o să se răcorească. Separat, dizolvă gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi adaug-o în supa clară de legume.
Aşază fileurile în castroane potrivite şi toarnă cu grijă să nu se tulbure aspicul. Acoperă cu o hârtie şi lasă castroane- le să se închege la răcoare. Serveşte heringul în aspic cu sos de hrean.
Hering in aspic
Pofta buna!