Hering in aspic

Printeaza

Hering in aspic din: heringi, ulei, faina, pesmet, otet, mustar, sare, morcovi, telina, ceapa, cartof, foaie de dafin, boabe de coriandru si gelatina.

Ingrediente:

  • 4-6 heringi
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu faina
  • 2-3 linguri cu pesmet
  • otet
  • mustar
  • sare

aspic:

  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 boabe de coriandru
  • 1-2 pliculete cu gelatina

 

Mod de preparare:

Curăţă heringii, taie-i în fileuri şi sărează-i potrivit. Stropeşte cu puţin oţet, unge fileurile cu muştar şi trece-le prin făină şi pesmet.

Prăjeşte în ulei încins şi scoa- te-le pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime.

Curăţă zarzavaturile şi taie-le în bucăţi potrivit de mari, mai puţin ceapa (o laşi întreagă). Pune-le la fiert în 1-1/2 litri de apă şi acoperă.

După 20 de minute, pune foaia de dafin şi boabele de coriandru. Lasă pe foc mic până obţii o supă limpede, cu gust plăcut de legume de toamnă.

Strecoară supa şi las-o să se răcorească. Separat, dizolvă gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi adaug-o în supa clară de legume.

Aşază fileurile în castroane potrivite şi toarnă cu grijă să nu se tulbure aspicul. Acoperă cu o hârtie şi lasă castroane- le să se închege la răcoare. Serveşte heringul în aspic cu sos de hrean.

 

Hering in aspic

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.