Hering cu broccoli şi dovlecei
PrinteazaOreteta delicioasa de hering cu: dovlecei, usturoi, broccoli, ardei iute, ceapa, lamaie, , faina, unt, vin alb, lapte dulce, frunza de dafin, sare, piper, busuioc,ulei.
- 500 g fileuri de hering
- doi dovlecei
- usturoi
- 500 g broccoli
- un ardei iute
- o ceapă
- o lămâie
- 50 g făină
- 50 g unt
- 125 ml vin alb sec
- 200 ml lapte dulce
- o frunză de dafin
- sare
- piper
- busuioc
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun laptele dulce, vinul alb, ceapa, usturoiul şi ardeiul iute tocate şi frunza de dafin. Se adaugă făina dizolvată cu puţină apă, untul, sare şi piper după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic şi, dacă este prea gros sosul, se adaugă apă treptat până ajunge să aibă consistenţa unei maioneze.
Se adaugă suc de lămâie după gust, se scoate frunza de dafin si se condimenteaza daca mai este nevoie. Fileurile de hering se spală, se scurg de apă, se condimentează şi se aşază pe o tavă.se stropesc cu ulei, se toarnă puţin apă şi se introduc în cuptorul încins pentru 25-30 de minute.
Dovleceii se spală, se taie rondele, se condimentează şi se pun într-o cratiţă. Se toarnă puţii ulei, apă cât să-i acopere şi se lasă să fiarbă la foc mediu până se înmoaie. Broccoli se fieb în apă si puţină sare, se scurg de apă şi se pun împreună cu dovleceii pe un platou.
Hering cu broccoli şi dovlecei
Pofta buna!