Hering cu fasole si usturoi
PrinteazaHering cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
- 2 heringi medii
- 300 g fasole grasa
- 3 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in 100 ml ulei pana cand se rumeneste frumos pe toate partile, apoi scoateti-l pe servetele.
Separat, intr-o alta tigaie, incingeti uleiul ramas, puneti fasolea curatata, spalata si taiata in segmente de circa 3 cm si prajiti-o la foc mare 6-7 minute. La final, adaugati usturoiul tocat marunt, impreuna cu patrunjelul si potriviti de sare si piper.
Serviti pestele cald, stropit cu zeama de lamaie cu garnitura de fasole.
Hering cu fasole si usturoi
Pofta buna!