Hering cu gălbiori

Printeaza

O reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc.

Ingrediente:Hering cu gălbiori

  • un kilogram hering
  • 500 g gălbiori
  • două cepe
  • 6 căţei de usturoi
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • 80 ml vin alb sec
  • 125 ml smântână
  • 20 g unt
  • o lingură cu suc de lămâie
  • busuioc

Mod de preparare:

Heringul se curăţă, se spală, se condimentează şi se coace în cuptor cu puţină apă. Gălbiorii se spală, se taie felii, se prăjesc îm­preună cu ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Vinul se pune la fiert într-o oală şi se lasă pe foc până când scade la jumătate. Se adaugă smântână şi se amestecă cu un tel până devine ca un sos.

Se adaugă untul, sarea şi pipe­rul după gust, sucul de lămâie şi busuiocul tocat. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu ca să nu se lipeaiscă, până ce se îngroaşă suficient. Daca sosul este prea gros sau brânzit, se adaugă pe parcurs câte o lingură cu apă rece, amestecând continuu ca să se omogenizeze.

Se ia de pe foc, se toarnă peste hering şi gălbiori şi se servesc imediat.

Hering cu gălbiori

Hering cu gălbiori

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.