Hering cu gălbiori
PrinteazaO reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc.
- un kilogram hering
- 500 g gălbiori
- două cepe
- 6 căţei de usturoi
- o lămâie
- sare
- piper
- 80 ml vin alb sec
- 125 ml smântână
- 20 g unt
- o lingură cu suc de lămâie
- busuioc
Mod de preparare:
Heringul se curăţă, se spală, se condimentează şi se coace în cuptor cu puţină apă. Gălbiorii se spală, se taie felii, se prăjesc împreună cu ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Vinul se pune la fiert într-o oală şi se lasă pe foc până când scade la jumătate. Se adaugă smântână şi se amestecă cu un tel până devine ca un sos.
Se adaugă untul, sarea şi piperul după gust, sucul de lămâie şi busuiocul tocat. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu ca să nu se lipeaiscă, până ce se îngroaşă suficient. Daca sosul este prea gros sau brânzit, se adaugă pe parcurs câte o lingură cu apă rece, amestecând continuu ca să se omogenizeze.
Se ia de pe foc, se toarnă peste hering şi gălbiori şi se servesc imediat.
Hering cu gălbiori
Pofta buna!