Hering cu dovleac şi ceapă roşie
PrinteazaHering cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei, marar, sare si piper.
- 500 g hering
- 500 g dovleac
- 2 cepe rosii
- 50 ml ulei
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm. Presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le în 2-3 linguri de ulei până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.
Separat într-o altă tigaie căliţi în uleiul rămas ceapa curăţată, spălată şi tocată mai mare împreună cu dovleacul tăiat în cubuleţe cu latura de circa 1 cm.
După ce dovleacul şi ceapa s-au înmuiat adăugaţi 50 ml de apă, mărarul tocat mărunt, bucăţile de hering prăjite, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute. Serviţi preparatul cald.
Hering cu dovleac şi ceapă roşie
Pofta buna!