Hering cu fasole roşie
PrinteazaHering cu fasole roşie cu: fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi, fulgi de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel, curry.
Ingrediente:
- 4 trunchiuri de hering
- 200 g fasole roşie
- 300 g mazăre
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- o linguriţă cu fulgi de ardei dulce
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 250 ml vin alb sec
- o lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel
- curry
Mod de preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte, se fierbe în apă cu puţină sare şi piper. Se scoate într-un castron, se lasă să se răcească şi se păstrează în frigider, acoperită cu folie de plastic alimentară.
Mazărea se fierbe în apă cu sare, se răceşte şi se păstrează la rece.
Se curăţă trunchiurile de hering, se spală, se condimentează, se umplu cu pătrunjel tocat şi se aşază într-o tavă. Se toarnă deasupra vinul alt se aşază felii de lămâie, se toarna jumătate din ulei şi se introduc îi cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 30 de minute, se scot şi se păstreaza la cald. Se toacă mărun: ceapa şi usturoiul, se călesc în restul de ulei până se auresc, se adaugi mazărea şi fasolea roşie.
Presară fulgii de ardei, se adaugă puţină apă, se ţin pe foc 10 minute şi se servesc împreună cu heringul.
Hering cu fasole roşie
Pofta buna!