Hering in aluat de bere
PrinteazaHering in aluat de bere din: baby hering, oua, bere, faina, usturoi, sare, piper, susam, iaurt, usturoi, marar, patrunjel, lamaie.
- 500 g baby hering
- 3 ouă
- 1/2 sticlă bere
- făină cât cuprinde
- pudră de usturoi
- sare
- piper proaspăt măcinat
- susan
- 1 iaurt mic
- 1 căţel de usturoi
- mărar
- pătrunjel
- lămâie
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Baţi ouăle, apoi adaugi făină cât să iasă o compoziţie mai groasă, pe care o subţiezi atât cât este nevoie cu bere. Condimentezi cu sare, piper proaspăt măcinat şi pudra de usturoi. Amesteci până devine un aluat consistent, dar nu prea gros.
Peştele îl tai pe jumătate, îi scoţi şira spinării, în rest nu mai are oase.Treci peştele prin compoziţia de ou şi făină rezultată, îl presari cu susan şi îl pui la prăjit în ulei încins. Prăjeşti peştele pe ambele părţi şi îl scoţi pe şerveţel de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei.
Pentru servire, prepari un sos din iaurt, amestecat cu usturoi pisat, mărar şi pătrunjel fin tocate şi, dacă doreşti, puţină zeamă de lămâie.
Acest preparat este excelent servit cu un pahar de bere.
Hering in aluat de bere
Pofta buna!