Reteta zilei: Hering marinat si salata de cartofi cu migdale

Printeaza

Hering marinat si salata de cartofi cu migdale din: hering, marar, apa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, piper, boabe de ienibahar, cartofi, unt, ceapa, usturoi, migdale, sumac, ulei de masline, suc de lamaie, ceapa verde, piper, sare.

 

Ingrediente varianta 1:

  • 5 bucati hering, curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12 ore pentru a elimina excesul de sare
  • Marar
  • 1 cana cu apa
  • 1 cana de otet de mere
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 12 boabe de piper negru
  • 12 boabe de ienibahar

varianta 2:

  • 5 bucati hering, curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12 ore pentru a elimina excesul de sare
  • Marar proaspat
  • Ceapa taiata fasii
  • 1 cana cu apa
  • ½ cana otet de mere
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de marar
  • ½ lingurita seminte de coriandru
  • 10 boabe de ienibahar
  • 1 catel de usturoi
  • suc de lamaie

varianta 3:

  • 5 bucati hering, curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12 ore pentru a elimina excesul de sare
  • Marar proaspat
  • Ceapa taiata fasii
  • Morcov taiat felii subtiri
  • 1/2 de lamaie taiata felii subtiri
  • suc de portocale
  • 1 cana de otet de mere
  • ½ pahar de apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 8 boabe de piper negru
  • 8 boabe de ienibahar
  • 3 frunze de dafin
  • coaja de la 1/2 portocala

Mod de preparare:

Varianta 1:

Intr-o cratita se pun toate ingredientele cu exceptia heringului timp de 5 minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca.

Intr-un borcan asezati hering-ul portionat si dupa ce s-a racit adaugati marinata si puneti capacul. Pastrati la rece cel putin 3 zile inainte de servire.

Varianta 2:

Intr-o cratita puneti la fiert toate ingredientele cu exceptia pestelui si a cepei. Fierbeti 5 minute, apoi opriti focul si lasati sa se raceasca.

Aranjazati pestele intr-un borcan, adaugati ceapa, apoi marinata racita. Puneti capacul si dati la frigider 3 zile inainte de servire.

Varianta 3:

Intr-o cratita puneti la fiert toate ingredientele cu exceptia heringului, cepei si morcovului, lasati sa fiarba 5 minute, apoi opriti focul.  Opriti focul si lasati sa se raceasca.

Aranjati in borcan pestele, ceapa si morcovul, apoi adaugati marinata. Puneti capacul si dati la frigider 3 zile inainte de servire.
Se poate servi cu salata de cartofi.

 

Salata de cartofi cu migdale

Ingrediente:

  • 4 cartofi, curatati, fierti si taiati bucati
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingura de migdale, tocate
  • 1 ½ linguri sumac
  • 1 ½ linguri de ulei de masline
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1-2 cepe verzi, tocate
  • piper cayenne, sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie la foc mediu, se topeste untul si se gateste ceapa cateva minute. adauga usturoiul, migdalele si sumacul. Se amesteca usor si se opreste focul.

amesteca cartofii cu ulei de masline si suc de lamaie. asezoneaza dupa gust, adaugati amestecul de ceapa, ceapa verde si se amesteca usor pentru a nu se zdrobi cartofii.

 

Hering marinat si salata de cartofi cu migdale

Hering marinat si salata de cartofi cu migdale

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata

  2. Mie-mi palce heringul marinat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.