Caisată – Licoarea Aromată a Verii – Caisata este o băutură tradițională românească, preparată din caise coapte și alcool, cunoscută pentru gustul său dulce și aroma intensă. Este o licoare delicioasă și parfumată, ideală pentru a fi savurată într-o zi caldă de vară sau la ocazii speciale. Descoperă cum să prepari caisată acasă și bucură-te […]
Hering cu orez şi spanac
PrinteazaHering cu orez şi spanac din: fileuri de hering, orez, telina, spanac, ceapa, sare, piper, ulei, otet, cimbru, sfecla rosie.
Ingrediente:
- 8 fileuri de hering
- 250 g orez
- o ţelină
- 300 g spanac
- două cepe
- sare, piper
- ulei de măsline
- o lingură de oţet
- un fir de cimbru
- salată de sfeclă roşie
Preparare:
Hering cu orez şi spanac: Fileurile de hering se spală şi se pun într-o oală. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, o cană de apă şi o ceapă tăiată în rondele.
presară sare şi piper, se pune oala pe foc şi se fierb timp de zece minute la foc mediu. Se adaugă firul de cimbru, sie acoperă oala cu un capac şi se lasă să se pătrundă fileurile cu aroma de cimbru.
Ceapa rămasă se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe
încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ţelina şi orezul, se călesc cinci minute, se adaugă apă cât să depăşească orezul cu două degete şi se lasă să fiarbă.
Când orezul este fiert, se adaugă spanacul spălat, sarea şi piperul după gust.
Se lasă să mai fiarbă zece minute, se opreşte focul şi se acoperă cratiţă cu un capac ca să se mai umfle orezul şi să scadă apa. Se serveşte alături de fileurile de hering calde.
Pofta buna!
Nu prea-mi place heringul.