Hering cu sos de ardei
PrinteazaO reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare.
- 8 fileuri de hering
- 3 ardei capia rosii
- 1 lingura boia de ardei dulce
- un varf de lingurita boia de ardei iute
- 50 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 2-3 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileurile de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi- le, scurgeţi-le de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele. Presăraţi-le cu sare şi piper, apoi prăjiţi-le înăbuşit, 10 minute, în ulei, zeamă de lămâie şi 3-4 linguri de apă.
Scoateţi fileurile pe o farfurie, acoperiţi-le şi păstraţi-le la cald. In uleiul rămas puneţi ardeiul curăţat, spălat şi tăiat în fâşii. Când acesta s-a înmuiat puneţi boiaua şi mai lăsaţi la foc mic 1-2 minute. Serviţi câte 2 fileuri la o porţie cu ardei capia şi sosul din tigaie.
Hering cu sos de ardei
Pofta buna!